Orange

Training & educatie

Leren door middel van spel is de meest intuïtieve manier van leren. Trainen door middel van games is daarom een zeer effectieve methode om te leren en oefenen. In een game kunnen leer- en trainingsdoelen goed visueel gemaakt worden en opgedeeld worden in korte -en lange termijn doelen. De speler ontvangt directe feedback en wordt beloond voor het behalen van uitdagingen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van moderne technieken zoals virtual reality, om te trainen in een ‘echte’ wereld, zonder dat fouten gevolgen hebben.

Ook in het onderwijs zijn al bepaalde game technieken toegevoegd: de student haalt punten, krijgt uitdagingen en beloningen als hij de uitdagingen voltooit. Toch kunnen wij jongeren, maar ook volwassen, onderwijzen op een meer inspirerende manier.

De kracht van games als onderwijstool zit hem in de herhaling. Herhaling geldt als effectief leerproces, maar is vaak saai. Games verpakken die herhaling in een aantrekkelijk spel dat deelnemers gemotiveerd houdt. Repetitie wordt leuk, de trainees zijn gemotiveerder en de resultaten uiteindelijk beter. Ook kan het gebruik van game technieken studenten motiveren om actief deel te nemen in de klas en geeft leraren betere instrumenten om hen te begeleiden en belonen.

Confucius wees hier 2500 jaar geleden al op:

“To me, gamification is finding
the way to incent the behaviors
that you want your team to have.”

  • Leren door middel van spel in de meest intuïtieve manier van leren
  • Actief trainen: Learning by doing
  • Games zijn makkelijk schaalbaar en vaak goedkoper dan externe trainers
  • Consequenties van beslissingen worden ervaren in een veilige omgeving, waarin fouten gemaakt worden zonder ernstige gevolgen
  • Spellen hebben een positief effect op cognitieve functies, zoals het interpreteren van ingewikkelde informatie, ruimtelijk inzicht en geheugen
  • De resultaten van games zijn beter meetbaar dan bij bijvoorbeeld een mondelinge cursus

    Gametechnieken 

  • Het gebruik van virtual reality om te trainen in een ‘echte’ wereld.
  • Het combineren van real life activiteiten en gametechnieken om 21st century skills bij te brengen.

User case

BHV

Individueel leren

Het spel leert de speler de kernvaardigheden waarover een bedrijfshulpverlener moet beschikken tot examen niveau.

Terugkerende maandelijkse oefeningen door middel van pushberichten zorgen ervoor dat het BHV niveau constant hoog blijft.

SVH - horeca

Leerbedrijf in de horeca

Voor SVH, hét leerbedrijf in de horecabranche, heeft Serious Game Media de inhoud van de opleidingen ‘Aan de slag in de horeca!’, bedieningsassistent en keukenassistent in een spel gevangen.Het spel simuleert verschillende situaties die een werknemer in de horeca kan tegenkomen en leert de speler over verschillende onderwerpen, zoals omgaan met gasten en hygiënisch werken.

Voor SVH ontwikkelden wij ook de Kennisquiz, een leuke en spannende trivia waarin allerlei onderwerpen aan bod komen en waarin je speelt tegen vrienden en collega’s. 

Q4C

Stichting Alexander

Het kaartspel is ontwikkeld met als doel om met elkaar in gesprek te gaan over goede zorg. Het spel is gebaseerd op de Q4C kwaliteitsstandaarden voor jeugdzorg. Deze standaarden geven vanuit het perspectief van kinderen en jongeren (en hun ouders) een visie op de kwaliteit van de zorg voor de jeugd.

In het spel komen allerlei onderwerpen aan bod, van uithuisplaatsing tot veiligheid en contact met de familie, door middel van Vraag- en Doe- kaarten. Met de Medestander- en Respect-kaarten kunnen jongeren elkaar steunen en tips geven, om zo meer tot elkaar te komen en elkaar beter te begrijpen. 

Healty Heroes

Leren en weten wat je eet

Voor de verzekeringssector hebben wij ‘Healty Heroes’ gecreëerd. Doel van het spel is om een positieve invloed op het eetgedrag van jonge kinderen te realiseren. Het spel draait om een ‘Gentle Giant’ die gedijt op gezonde voeding.

Rijbewijs theorie

Interactief online spel

Tot nu toe is voor het behalen van het theorie-examen van een rijbewijs het bestuderen van een saai dik boek vereist. In plaats daarvan biedt SGM een 3D spel! Door het spelen van het spel van de toekomst krijgt de bestuurder de nodige kennis om het examen af te leggen en veilig te rijden.

Hollandse Helden

Interactief spel van beroemde Nederlandse helden

In dit spel, gemaakt voor middelbare scholen, wordt de geschiedenis van Holland verteld door de helden van het land. Sterke animaties en een spannend verhaal vangen de aandacht van de leerlingen. Zo wordt leren pas echt leuk!

Boskalis

Voor Boskalis hebben wij creatieve magneetborden ontwikkeld, ter ondersteuning van verschillende Boskalis projecten. Het eerste bord is ontwikkeld als tool om in te zetten tijdens de Quality Meetings. Het bord laat alle 7 Essentials van kwaliteit zien en zorgt er hierdoor voor dat alle medewerkers focus leggen op deze Essentials. Het bord opent de dialoog en is een goede tool om over de Essentials na te denken en deze bespreekbaar te maken. Het tweede bord is gemaakt om de veiligheid van medewerkers tijdens wegwerkzaamheden meer bespreekbaar te maken. Tevens helpt het medewerkers bewust te worden van bepaalde risico’s.

Project Creative College

Applicatie Augmented Reality (AR)

De derdejaars studenten Design & Interaction van Creative College te Amersfoort kregen de opdracht om VMBO leerlingen met innovatieve middelen te enthousiasmeren voor geschiedenis. Samen met VRcards werkten de studenten aan een glossy magazine, genaamd Historia. Het magazine werkt samen met een AR app. Door via een smartphone naar het magazine te kijken, worden bepaalde afbeeldingen geactiveerd en een 3D scene speelt zich af. Zo creëerden de studenten onder andere Romeinse goden en het Colosseum.